perjantai 11. tammikuuta 2019

Mitkä hemmetin pikkulautaset!?

Kävipä tänään niin, että annoin itselleni luvan häähumuun ja ostin ne kuuluisat ensimmäiset asiat häitä varten: 13 ruokalautasta. - Siis mitä?



Tituleeraan itseäni tästä lähtien hulluksi lautasmummoksi (tai morsiameksi).

Haluan häistä siis meidän näköiset ja vaikka en tieten tahtoen halua tehdä kaikkea eritavoin kuin joku voisi pitää häänormina, niin onhan tämä hauska tilaisuus hupsutella ja päästää luovuus valloilleen. Olen siis jo jonkin aikaa haaveillut, että ruokapöytiin katettaisi kaikille erilaiset lautaset. Tämä siksi, että olen sellainen sillisalaattipersoona ja höperö boheemi taiteilijasielu. Mutta vaikka väitän omaavani esteettistä silmää ja pidän kauneudesta ja harmoniasta, niin en ole kyllä huolitellun näköinen neitokainen eikä kodissani ole yhtä nurkkaa, jossa kaikki olisi täydellisesti paikoillaan. Sopulia hirvittää vieläkin miten kaaottinen kodinkuva minulla on. Tavaran paljous ja kaaottisuus vain tuovat minulle turvaa.

Mutta niihin lautasiin. Olen myös henkeen ja vereen kirpputori-ihminen, enkä osta juuri ikinä mitään uutena. Tietysti myös nämä haaveilemani lautaset tulee ostaa kirpparilta jo ihan budjetin takia. Ja mitä erilaisempi, sen ihanampi! Harmikseni kuitenkin huomaisn, että mitä erilaisempi vati, sen todennäköisemmin se on Arabiaa, ja ehdoton asettamani euromäärä lautasta kohden on kaksi kolikkoa. Heipat siis makeille horoskooppilautasille.

Yritän myös pitää mielessäni vieraiden näkökulman. Ehkä jotakin hirvittää ajatus käytetyltä astialta syöminen (eivätkö kaikki astiat ole aina käytettyjä?), ja toista taas voi hirvittää, että kaikki lautaset nyt ei vaan ole kokonaisen ruokalautasen kokoisia, vaan pienen pinta-alan vuoksi ruokaa täytyy ehkä joutua hakemaan lisää. Vilpittömästi kuitenkin toivon, että vieraat arvostaisivat tätä pientä vaivannäköä tehdä juhlista muistettavat, ja allekirjoitan vielä: rennot.

Alan kuulostaa omaan korvaani jo ihan snobilta mutta myönnettäkööt, että kirppisreissu ei mennyt hirveän aurinkoisissa merkeissä ja lievä kiukutukseni taitaa nyt puskea aika pahasti läpi.

Pahoittelut siis siitä ja pidetäänpä tämä häähömpötys kuitenkin mahdollisimman positiivisena asiana. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatukset vaihtoon!